Την παραπομπή 64 ατόμων για την υπογραφή της σύμβασης 8002 μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens ζητεί με πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Γαληνός Μπρης, για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, η μίζα που διακινήθηκε για τη συγκεκριμένη σύμβαση από το 1998 και για πολλά χρόνια αργότερα έφτασε τα 69 εκατομμύρια ευρώ, με πολλά από τα ποσά να έχουν βρεθεί - άλλα, όμως, είναι ακόμα στα αζήτητα. Από τους κατηγορούμενους, οι 19 είναι στελέχη της εταιρείας Siemens, οι 14 μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ και αρκετοί συνεργοί.

Σύμφωνα πάντοτε με την εισαγγελική πρόταση, η μίζα που διακινήθηκε για την επίμαχη σύμβαση αντιστοιχούσε σε ποσοστό 8% του καταμετρούμενου όγκου των πωλήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, διακινήθηκαν ποσά δεκάδων εκατομμυρίων μάρκων που κατατέθηκαν είτε σε λογαριασμούς στελεχών της Siemens, είτε σε λογαριασμούς στελεχών του ΟΤΕ, είτε σε συγγενών τους σε πιστωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχε κρατηθεί στις γερμανικές φυλακές ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ενώ ένα από τα μεγαλοστελέχη της Siemens, o Χρήστος Γκαραβέλας, ακόμα αναζητείται.

Σε αυτό το σημείο, ας θυμηθούμε πως ξεκίνησε η ιστορία με τις μίζες της SIEMENS (ή MIESENS)

Όλα άρχισαν όταν η Siemens επιχείρησε να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της General Electric στην Κίνα και ειδικότερα στους αξονικούς τομογράφους, χρησιμοποιώντας τις γνωστές μεθόδους της μίζας, προκαλώντας έτσι την οργή των ΗΠΑ. Λίγο αργότερα θα ξεσπούσε το παγκόσμιο σκάνδαλο με τις περίφημες μίζες της Siemens.

Δεν ήταν παρά μια αμερικανογερμανική σύγκρουση σε οικονομικό επίπεδο με τις δύο χώρες να χρησιμοποιούν κάθε μέσο ώστε να υπερασπισθούν τα συμφέροντα των εταιρειών τους.

Η Ελλάδα υπέστη στο πετσί της το τεράστιο αυτό σκάνδαλο το οποίο ανέδειξε στην συνείδηση της κοινής γνώμης και την βαθιά σήψη μέσα στην οποία έχει παραδοθεί το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης.

Στα κιτάπια του Χριστοφοράκου, του Γεωργίου, του Καραβέλα και πολλών άλλων στελεχών της εταιρείας έχουν καταγραφεί οι διευθύνσεις και τα ποσά εξαγοράς συνειδήσεων διεκεκριμένων ελλήνων πολιτικών ολόκληρου του πολιτικού φάσματος. Από την Δεξιά ως την Αριστερά.

Σε ποιο βαθμό σκάνδαλα σαν κι αυτό της Siemens συνέβαλαν ώστε να φθάσει η Ελλάδα για μια ακόμη φορά γονατιστή και ρακένδυτη να εκλιπαρεί ελεημοσύνη πιθανόν να το αποδείξουν μαθηματικά και οι οικονομολόγοι του μέλλοντος.

 Όσο για τους Αμερικανούς και την εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών στο σκάνδαλο της Siemens και άλλων γερμανικών εταιρειών δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. H νομική φίρμα Debevoice & Plimpton (η οποία ερεύνησε την υπόθεση και με ανεξάρτητη ομάδα πέρα από την συνεργασία της με το γραφείο του κ. Λυκουρέζου - τον οποίο εξαφάνισαν από την Νέα Δημοκρατία για το λόγο αυτό) καθώς και η περίφημη Blackrock συγκέντρωσαν για λογαριασμό του State Department, όλα εκείνα τα στοιχεία (λογαριαμοί κλπ) που αποδεκνύουν την εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών στα σκάνδαλα των γερμανικών πολυεθνικών στην Ελλάδα.
 
Top