«Το Αγιωργίτικο είναι το δεύτερο πιο πολυκαλλιεργημένο είδος κόκκινου σταφυλιού στην Ελλάδα και προέρχεται απο την περιοχή της Νεμέας, ενώ συνδέεται με την αρχαία μυθολογία. Έχει μέτρια οξύτητα γι αυτό συχνά ωριμάζει σε καινούργια δρύινα βαρέλια, που του προσθέτουν γεύση. Η εν λόγω ποικιλία έχει φρουτώδη γεύση, ενώ κρασιά του είδους χαρακτηρίζονται επίσης από ένα πικάντικο τελείωμα. Πίνεται εύκολα και λόγω της χαμηλής του οξύτητας ταιριάζει με κοκκινιστά κρέατα. Η φρουτώδης χροιά του μπορεί άνετα να συνοδεύσει και ψητά λευκά κρέατα, όπως κοτόπουλο και χοιρινό» σημειώνει ο Bill Zacharkiw.
Μόντρεαλ: Αφιέρωμα εφημερίδας για το ελληνικό κρασί «Αγιωργίτικο»
«Το Αγιωργίτικο είναι το δεύτερο πιο πολυκαλλιεργημένο είδος κόκκινου σταφυλιού στην Ελλάδα και προέρχεται απο την περιοχή της Νεμέας, ενώ συνδέεται με την αρχαία μυθολογία. Έχει μέτρια οξύτητα γι αυτό συχνά ωριμάζει σε καινούργια δρύινα βαρέλια, που του προσθέτουν γεύση. Η εν λόγω ποικιλία έχει φρουτώδη γεύση, ενώ κρασιά του είδους χαρακτηρίζονται επίσης από ένα πικάντικο τελείωμα. Πίνεται εύκολα και λόγω της χαμηλής του οξύτητας ταιριάζει με κοκκινιστά κρέατα. Η φρουτώδης χροιά του μπορεί άνετα να συνοδεύσει και ψητά λευκά κρέατα, όπως κοτόπουλο και χοιρινό» σημειώνει ο Bill Zacharkiw.