Ήταν η σοφία του Ιπποκράτη, η συνταγή των γιαγιάδων μας, η χαρά των αισθήσεων και το ελληνικό καλοκαίρι που μάς έδωσαν την ιδέα: κρύο τσάι του βουνού με φρεσκοστυμμένα λεμόνια, ανθόμελο και μαύρη ζάχαρη! Μια τελείως διαφορετική πρόταση που δεν προσφέρεται σε κανένα άλλο σημείο του πλανήτη.
Η διαφορά φυσικά, είναι στο τσάι του βουνού, στον ελληνικό σιδερίτη.
Η παρασκευή του είναι φαινομενικά απλή, αλλά έχουμε βρει κάποια μικρά μυστικά που αναδεικνύουν στο μέγιστο τη γεύση και το άρωμά του. Τα αποξηραμένα λουλούδια βράζονται ελαφρώς σε φυσικό νερό της Ροδόπης. Το άρωμα που αναδύεται αμέσως, σχεδόν, οφείλεται στα πτητικά συστατικά του έλαιου και στη συνέχεια, αφού το τσάι βράσει λίγο ακόμα απελευθερώνονται τα ευεργετικά φλαβονοειδή από το φυτικό ιστό, δίνοντας στο ρόφημα το χαρακτηριστικό του χρώμα. Καμία προσθήκη πλην του μελιού και του φρέσκου χυμού λεμονιού δε γίνεται.
Εκτός από τη διανομή του σε επιλεγμένα σημεία εντός Ελλάδος, το Tuvunu ήδη εξάγεται στην Ασία και την Αμερική.
Σύνδεσμος: http://www.tuvunu.com/el